Over het Scandinavisch Dorp

 

Een houten dorpje midden in de natuur omringt door cultuur aan het Paterwoldsemeer.

Als u van de landweg het terrein oprijdt en de motor uitzet, daalt er een stilte neer waarin u alleen nog de vogels hoort. Fietsersnzijn deze stilte al gewend, komend uit de Drentse bossen reden zij de hele dag zonder onderbreking over vergeten bospaadjes en groen begroeide wegetjes. Verscholen tussen het lover liggen de prachtige Finse blokhutten er verleidelijk bij. U bent er, in het Scandinavisch Dorp aan het Paterwoldse meer. Rond het restaurant vindt u een prachtig terras met eem grote vijver, waar u in de zomermaanden heerlijk bij zonsondergang kunt dineren of een drankje drinken, met uitzicht op het Paterswoldsemeer. En niet alleen in de zomer, 's winters kunt u ook aardig uit de voeten op de langlaufskies of schaatsen als er natuurijs op het meer ligt.

Het Elanderhus is een sfeervol Scandinavische specialiteiten restaurant, waar in de keuken alle gerechten vers gemaakt worden. Het restaurant betsaat uit drie gezellige zalen, waar het haardvuur altijd knus brandt en de kaarslichtjes voor de sfeer zorgen. Overal ziet u de typische Scandinavische stijl terug; het servies van het merk Figgia, het meubilair van de krogenasfabriek en de trollen op de schoorsteenmantel. Als u dan met uw kopje koffie en een overheerlijke Noorse wafel bij de openhaard zit, dan voelt u zich helemaal thuis. Elke eerste zaterdag van de maand hebben we een Smorgasbord (Scandinavisch buffet) .

 

 


De ziestien blokhutten op het terrein bieden een comfortabele overnachtingsmogelijkheid. Elke blokhut heeft een eigen douche, toilet, keukenblok, gaskachel en 4 slaapplaatsen.

Wat dacht u trouwens van onze romantische blokhut met op veilige afstand de berkeboom (een oud gezegde is dat de berkebom voor vruchtbaarheid staat)

De Finse sauna bewijst dat de Finnen weten wat goed is voor een mens. Zij weten ook wat gastvrijheid is; je vrienden ontvangen in een sauna.

Op het Paterswoldsemeer kunt u behalve surfen, zeilen, roeien en kanoën ook vissen. Het strand van de Hoornseplas (deel van het meer) ligt op loopafstand. Fietsers en wandelaars kunnen in de gehele omgeving hun hart op halen. De gezellige stad Groningen ligt op 6 kilometer afstand en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.