Over het Scandinavisch Dorp

 "Het Scandinavisch dorp" bevindt zich op een schitterende locatie aan het Paterswoldsemeer op de rand van het natuurgebied "de Onlanden".

De blokhutten staan geclustert, midden in de prachtige natuur, met een wijds uitzicht over het Paterwoldsemeer.

Op het terrein kunt u genieten van de stilte en het geluid van de zingende vogels en de bootjes op het meer.

Even verderop kunt u genieten van de diversiteit en bruisende gezelligheid van de stad Groningen.

De blokhutten staan geclustert, midden in de prachtige natuur, met een wijds uitzicht over het Paterwoldsemeer. Tevens is er een heerlijke Finse sauna aanwezig. Op het terrein vindt u ook ons gezellige Scandnavische specialiteiten restaurant het Elanderhus met een heerlijke zonnige terras en met prachtige forellen vijver. In de zomer maanden kunt u  heerlijk dineren bij zonsondergang kunt of gezellig kunt borrelen met een hapje.

Het restaurant bestaat uit drie gezellige zalen, waar het haardvuur altijd brandt, waar u een drankje kunt drinken met uitzicht op het Paterswoldsemeer.

In het restaurant ziet u de typische karakteristieke Scandinavische elementen en sfeer terug. Deze elmenten zijn het servies van het merk Figgia, het meubilair van de krogenasfabriek en de typisch Scandinavische trollen, en kleine winkeltje waar bv prachtige Noorse truien en Scandinavische lekkernijen te koop zijn.

Als u dan met uw kopje koffie en een overheerlijke Noorse wafel bij de openhaard zit, en zomers op ons zonovergoten terras, dan voelt u zich heerlijk thuis. Elke eerste zaterdag van de maand hebben we een Smorgasbord (scandinavisch buffet, reserveren gewenst).

Ook dan beleeft u wederom de typische gastvrije gezellige Scandinavische sfeer en proeft u diverse specialiteiten.

Ook 's winters kunt u aardig er op uit om te langlaufen of te schaatsen bij sneeuw als er ijs ligt op het meer.

 

 


De ziestien blokhutten op het terrein bieden een comfortabele overnachtingsmogelijkheid. Elke blokhut heeft een eigen douche, toilet, keukenblok, gaskachel en 4 slaapplaatsen.

Wat dacht u trouwens van onze romantische blokhut met op veilige afstand de berkeboom (een oud gezegde is dat de berkebom voor vruchtbaarheid staat)

De Finse sauna bewijst dat de Finnen weten wat goed is voor een mens. Zij weten ook wat gastvrijheid is; je vrienden ontvangen in een sauna.

Op het Paterswoldsemeer kunt u behalve surfen, zeilen, roeien en kanoën ook vissen. Het strand van de Hoornseplas (deel van het meer) ligt op loopafstand. Fietsers en wandelaars kunnen in de gehele omgeving hun hart op halen. De gezellige stad Groningen ligt op 6 kilometer afstand en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.